tiistai 19. huhtikuuta 2016

Popcorn-suklaakakku


rengasvuoka n. 26 cm

Pohja:
  • 75 g voita paloina
  • 200 g suklaata paloina
  • 90 g vähäsuolaisia popcorneja
Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 300 g kuohukermaa
  • 200 g suklaata paloina
  • 400 g tuorejuustoa
  • 40 g sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 90 g lämmintä maitoa
Pohja:
1. Lisää voi ja suklaan palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
    Aseta aika 3 min / 50 astetta / nopeus 2, lastaa apuna käyttäen ja siirrä toiseen astiaan.
2. Kaada popcornit suklaan päälle ja sekoita.
3. Levitä 2/3 popcorn- suklaasta rengasvuuan pohjalle.
    Siirrä loput popcornit sivuun odottamaan.

Täyte:
1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
2. Puhdista kulho ja kuivaa huolellisesti.
3. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
4. Lisää kerma kulhoon ja seuraa kunnes vaahto on tarpeeksi kuohkeaa. Siirrä toiseen astiaan.
5. Lisää suklaapalat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5
    Aseta aika 2 min / 50 astetta / nopeus  2 lastaa apuna käyttäen.
6. Lisää kulhoon kermavaahto, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
    Aseta aika 20 s  / nopeus 5
7. Aseta nopeus 5  ja 
     kaada kannen aukosta lämpimään maitoon sekoitettu liivate
     jatka n. 15 s sekoittamista 
8. Kaada täyte pohjan päälle
9. Lisää loput popcornit täytteen päälle.
10. Siirrä popcorn- suklaakakku jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti